joi, 15 octombrie 2009

Răni curate sau murdare!

De plans, plang mulţi!Mulţi semeni sunt răniţi.Dar nu toţi vin din război.În fapt, prea puţini au răni onorabile.Nu te poţi lăuda cu rănile căpătate prin şanţurile păcatului.O inimă sangerandă în care s-au infipt colţii patimei nu va atrage compasiunea aproapelui.O ciroză datorată beţiilor, o casă sau afacere pierdută datorită desfraului, nu se numeşte criză.Se numeşte prostie, ignoranţă, patimă.Nu toate rănile capătă decoraţii.Nu toate rănile trebuie vindecate obligatoriu de Dumnezeu.
Iată ce spune David:

1(Un psalm al lui David. Spre aducere aminte.) Doamne, nu mă mustra în mînia Ta, şi nu mă pedepsi în urgia Ta.2Căci săgeţile Tale s’au înfipt în mine, şi mîna Ta apasă asupra mea.3N’a mai rămas nimic sănătos în carnea mea, din pricina mîniei Tale; nu mai este nici o vlagă în oasele mele, în urma păcatului meu.4Căci fărădelegile mele se ridică deasupra capului meu; ca o povară grea, sînt prea grele pentru mine.
5Rănile mele miroasă greu şi sînt pline de coptură, în urma nebuniei mele.
6Sînt gîrbovit, peste măsură de istovit; toată ziua umblu plin de întristare.7Căci o durere arzătoare îmi mistuie măruntaiele, şi n’a mai rămas nimic sănătos în carnea mea.8Sînt fără putere, zdrobit cu desăvîrşire; turburarea inimii mele mă face să gem.9Doamne, toate dorinţele mele sînt înaintea Ta, şi suspinurile mele nu-Ţi sînt ascunse.10Inima îmi bate cu tărie, puterea mă părăseşte, şi lumina ochilor mei nu mai este cu mine.11Prietenii şi cunoscuţii mei se depărtează de rana mea, şi rudele mele stau de o parte.

Cu ochii înroşiţi de ecranul calculatorului şi inima înnegrită de imaginile spurcate, te imbolnăveşti.Eşti bolnav de insomnie.Te frămantă fel de fel de coşmaruri.Conştiinţa supurează şi inima este toată o rană.Stins, vlăguit, te strecori ca o umbră prin viaţă.Te bantuie divorţul, te macină moara alcolului, te striveşte greutatea urii.Taci.Nu vorbeşti cu nimeni.Eşti rănit.Plângi şi te plângi.Dar nu te opreşti din nebunie.Prin rănile deschise se va scurge vlaga, viaţa.De ce Doamne?Unde eşti Doamne?Nu vezi că sunt rănit? Şi Dumnezeu tace.De fapt El a vorbit:
Iată acum ce mai faceţi: Acoperiţi cu lacrimi altarul Domnului, cu plansete şi gemete, asa încât El nu mai caută la darurile de mâncare, şi nu mai poate primi nimic din mâinile voastre. (Mal.2:13)

Opreşte nebunia fărădelegii.Lacrimile tale sunt lacrimi de crocodil.Plangi dar iei păcatul de la capăt.Acesta e nebunie.Dumnezeu nu e aspirator universal.Acestea sunt răni murdare.Răni ale ruşinii.Nu vorbesc aici de cei morţi.Ci de cei ce zic despre ei că sunt vii.Care sunt în casa lui Dumnezeu.Rănile păcatului sunt răni murdare.Pline de coptură.Miros greu.A mort.A hoit.


Rănile Lui sunt deschise.Curge sange.Pe lemnul crucii, dispreţuit, zace un om al durerii.Scuipat, acoperit de răni lăsate de biciul roman, este răstignit.Uăăă! Strigă circul lumii acesteia!Străpuns, zdrobit, pedepsit şi lovit.Aşa era omul Isus.Dar nu erau răni de prin sanţurile păcatului.Ci rănile iubirii care nu a fost înţeleasă.El a refuzat să trăiasca ca lumea.A trăit frumos.Iubind pană la capăt.Fără să facă compromisuri.Fără să mintă sau să înşele.De aceea rănile Lui pot tămădui pe alţii.Fiindcă Dumnezeu le onorează.Prin rănile Lui suntem tămăduiţi, spune Isaia.

În cartea Iov se spune că Dumnezeu face o rană şi tot El o vindecă.Dar Dumnezeu nu face răni murdare.Nu sunt răni ale păcatului, ale nebuniei.Ci sunt rănile omului care refuză să se lase îngenunchiat de compromis.Sunt oameni care trăiesc verticali într-o lume gârbovă.Sunt catalogaţi ca fanatici.Sunt jigniţi de cei care se bălăcesc în noroi.Sunt de multe ori răniţi.Dar rănile lor sunt curate.Sunt onorabile.Sunt răni frumoase în ochii lui Dumnezeu.

Tu ce fel de răni ai creştine?

11 comentarii:

 1. Minunat subiect, provocatoare intrebare. De multe ori m-am gandit la asta.
  "Ferice de cei ce plang", a spus Domnul Isus. Insa nu toti plang din durere sfanta. De prea multe ori ne plangem mandria calcata in picioare, sfaramarea viselor eului nostru, plangem pentru ca nu am fost rasplatiti "dupa merite"...nebunie! Nebunie este sa plangi dupa ranirea/moartea propriului tau eu si sa crezi ca vei fi mangaiat!

  Dumnezeu sa ne dea lumina si intelepciunea necesare pentru a putea deosebi plansul, ranile si durerea care vor fi mangaiate, vindecate de cele care nu fac altceva decat sa ne atraga osanda.

  RăspundețiȘtergere
 2. Lacrimile varsate pentru tine sunt un semn de slabiciune, lacrimile varsate pentru altii sunt un semn de putere.

  RăspundețiȘtergere
 3. Dragul meu frate in Hristos,
  Chiar nu ai inteles nimic pana acum,pana la varsta asta? elocventa si retorica nu tin loc de adevar;judeci,condamni,osandesti fara sa dai solutii sau solutiile tale sunt inoperabile;cei cu rani in urma pacatelor sufera de doua ori: odata pentru ca stiu ca gresesc si a doua oara pentru ca nu po altfel.
  Fiul Omului a venit pentru cei cu ranile din pricina pacatului(impotriva caruia nu au nici o putere)ca acestia sa aiba o solutie si sa primeasca putere de izbavire;nu a venit pentru cei sanatosi ci pentru cei bolnavi,nu pentru cei vii ci pentru cei morti.
  Chiar nu ai inteles acest lucru?

  RăspundețiȘtergere
 4. Andrian (R.Moldova)19 octombrie 2009 la 23:24

  M-am gîndit si eu de ce creştinii au parte de atîtea răni, şi de ce D-zeu parca tace. Dar din practica oamenilor am observat că de cele mai multe ori aceştia îşi fac rani din propriile prostii, pacate, pofte. Dar de cele mai multe ori dam vina pe D-zeu. Este mare pacat sa purtam cu noi ani în şir răni murdare, este vremea ca sa ne curaţim de ele şi să contribuim la vindecarea atîtor răni reale din viaţa oamenilor. Mulţumim frate Florin pentru acest mesaj. D-zeu să ne ajute să vedem bine ce fel de răni purtam şi să facem tot posibilul ca să ne curăţim de ele. Cercetează-ne Doamne ranile şi da-ne înţelepciune cum sa fim vindecaţi de ele...

  RăspundețiȘtergere
 5. eu am rana ca postati doar comentariile ce va avantajeaza :)))

  RăspundețiȘtergere
 6. mari schimbari au avut loc in viata ta, mari minuni vezi in fata ochilor tai infaptuite de domnul prin tine , dar inima ta nu-i in totalitate predata duhului sfant. Porti in mai mica masura povara hotararilor luate personal , despovareaza-te de asta , nu te supune unei oboseli pe care o poti evita , lasa-te in totalitate calauzit de duhul sfant si mult mai mari lucrari vei avea. Lupta care vrajmasul a dus-o in dreptul tau de a aluneca a incetat,domnul a pus stalp langa stalp pt a te proteja dupa cum a promis . A fost una din cele mai grele lupte pe care lea-i dus pt ca a fost extraordinar de bine mascata. In dreptulcasei tale dumnezeu a adus o unitate sfanta , pt ca nici aici nu era in totalitate . Atunci domnul mi-a atratat ca dar nu am vrut sa-ti mai spun ... ca neintelegerile vor lua sfarsi si multi ochi care privesc spre ele vor ramiine dezamagiti... Multi au fost cei care priveau spre tine si asteptau sa te vada lunecand . Domnul te-a scos biruitor .

  RăspundețiȘtergere
 7. Interesanta intrebarea!
  Din capul locului e de retinut faptul ca trebuie sa fim slujitori unui singur domn. Am scris domn cu "d"-mic, deoarece Biblia ne "ofera" o alternativa de-a sluji ori lui Dumnezeu ori satanei. Faptul ca suntem raniti, noi aratam pentru cine luptam cu adevarat. Cu fiecare zi ce trece in viata noastra avem lupte, lupte si iar lupte si asta dovedeste ca suntem intr-o continua lupta pentru Dumnezeu sau pentru stapanitorul acestui veac.

  RăspundețiȘtergere
 8. Vreau sa va felicit pentru mesajul din Elim.


  Mesaj pt fr Florin

  In dimineata urmatoare cand m-am trezit, primul gand ce mi-a venit in minte a fost: "De ce nu ar face fr Ianovici un schimb de 1 luna cu fr Mot de biserici?" Cred ca ar fi minunat. Imi sunteti drag si ca mine sunt multi care si-au exprimat simpatia fata de dvs., dar nu uitati sa mai treceti pe la Elim.

  As vrea sa va impartasesc faptul ca pt mine Bucurestiul a fost o experienta unica. Tatal meu a trecut la cele vesnice nemantuit, in ciuda faptului ca a stat chiar langa o biserica penticostala(vecin),L-a cunoscut pe Domnul, insa a refuzat sa se pocaiasca. Vrea sa va spun ca mi0e dor sa mai slujim la cantarile-n comun si va rog sa salutati pe fratii si surorile din Betel.
  Domnul sa va binecuvinteze!

  RăspundețiȘtergere
 9. nu stiu daca vei citi mesajele mele. am incetat sa caut sa mai iau legatura cu tine pt ca dumnezeu nu imi mai arata nici o incalcitura in viata ta. iti scriu azi pt ca eu sant intr-o situatie foarte dificila. sa-ti explic de ce. in momentul in care am incetat sa ma mai rog pt tine pt ca nu mai simteam ,am hotarat ca trebuie sa intrerup tot. atunci eu ni ti-am mai pus nici bani ,dar pe mine hotararea asta ma costat foarte mult. eu aveam o promisiune din partea domnului , daca iti voi da si tie nici mie nu mi se vor termina, eu am considerat ca in momentul incetarii trebuie sa inchei tot . de atunci privesc cu stupoare cum orice incerc sa fac mi se ruineaza . nu mai stiu nr de telefon al tau vreau un cont unde sa pot pune iarasi bani .. te rog sa ma intelegi duhovniceste nu omeneste nu tie vreau sa tii dau ci domnului sai dau inapoi ce i se cuvine . roagate pt cauza mea si vezi daca dumnezeu este deacord cu ce iti spun eu .. foarte mult am meditat si eu pana am realizat unde am inceput sa gresesc in fata lui dumnezeu.daca consideri ca este biblic ce iti spun vreau sa luam legatura doar tu o poti face ca eu nu am nici o sansa. pace

  RăspundețiȘtergere
 10. ... Domnul sa va binecuvanteze :) sa reverse binecuvantari ceresti asupra d-voastra si familia d-voastra :)


  v-as ruga sa scrieti mai des :)

  RăspundețiȘtergere
 11. Ranile noastre nu sunt de durata, caci ne adresam lui si suntem eliberati de suferinta lor...

  RăspundețiȘtergere