marți, 5 mai 2009

Vladimir Pustan şi un Dumnezeu măreţ!

Nu ştiu cât de mult contează ceea ce voi scrie.În sensul că nu voi fi obiectiv.
Îl preţuiesc pe Vladimir, ca predicator.Îl iubesc ca suflet.Lăngă el nu poţi dormi.Ori pleci, ori rămâi şi arzi consumându-te ca o lumănare!

Şi-a făcut cruce!E vinovat!La fel de mult suntem noi toţi!Cruce şi-a făcut mai de mult.De pe vremea cănd pleca nemăncat şi blamat de pe la casele de cultură unde predica de dorul lui Dumnezeu şi de dragul de a vedea păcătoşii mântuiţi.

E vinovat!La fel de mult ca noi toţi care L-am desacralizat pe Dumnezeu.Un Dumnezeu fără poezie e un Dumnezeu amorf.L-am cuantificat, căntărit şi categorisit pe Dumnezeu.Ca să încapă în bisericile noastre!În felul în care vrem noi.

Măreţie!Iată ce este Dumnezeu.
Eu acesta am simţit în predica lui Vladimir.Măreţia unui Dumnezeu care nu poate fi confiscat.Îmi vine să mănănc din acest Dumnezeu.Şi nu mă mai satur.De multe ori îmi vine să strig tinei,lutului: dă-te jos de pe mine şi lasă-mă să zbor!

De ceva vreme ne cunoaştem.Ne-am apropiat.Iată ceva ce vreau să ştiţi: tot timpul petrecut împreună am discutat, am plănuit şi ne-am rugat pentru a face lucrarea lui Dumnezeu.Nu l-am auzit vorbind de rău pe cineva.L-am văzut rănit, îndurerat.Neânţeles de atâtea ori.Dar vertical, serios şi cu inimă largă pentru oameni.

Nu sunt obiectiv.Pentru că nimeni nu este.E o poveste frumoasă, un cuvănt isteţ...şi atăt.Obiectiv este tonomatul, calculatorul şi portofelul.Dacă îl ai.
Eu sunt om.Dragostea acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul!

Nu scriu ca să îl apăr.Slujba aceasta o face Dumnezeu.Nu scriu fiindcă îi sunt prieten.Pentru că prietenia nu se zideşte pe vorbe.

Scriu pentru că mă doare.Scriu de dragul măreţiei lui Dumnezeu!Scriu pentru că eu cred în voi!În cei ce citiţi.Şi ştiu că voi veţi înţelege!Dincolo de cele văzute.Ce mare eşti Tu, Dumnezeule!

34 de comentarii:

  1. Va felicit frate pastor pentru pozitia dumneavoastra

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne-am facut o pasiune din a ne uita la gesturile predicatorilor si nu l-a trairea lor.
    Consider necesar sa facem diferenta intre un gest ca si practica, credinta sau un gest de respect cand intri intr-o alta biserica (atat timp cat nu incalca principiile biblice si adevarurile absolute).De ce ortodoxul nu isi face semnul crucii intr-o biserica penticostala? - poate din acelasi considerent (respect).
    Totusi unde-i tragedia sau trebuie cautata in alta parte?
    Cu pretuire,
    vali

    RăspundețiȘtergere
  3. Slava Domnului ca ridica oamenii care au curajul sa treaca peste orice piedici, pentru a propovadui Cuvantul. Cred ca fratele Pustan stia ca va fi pus la zid, insa a mers mai departe din dragoste pentru Cuvant. Domnul sa il binecuvanteze. Petru a fost si el blamat pentru ca a predicat casei lui Corneliu.

    Filipeni 1:18 Ce ne pasă? Oricum: fie de ochii lumii, fie din toată inima, Hristos este propovăduit. Eu mă bucur de lucrul acesta şi mă voi bucura.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frate Florin, de ce sa bocim victoria si sa riscam sa raminem fara eroi... omorindui din prea multa bunatate. Pe Golgota a fost o Victorie si noi bocim de mila Domnului. Urmasii Lui constienti de ce fac, prin Puterea Lui vor fi peste tot. Pentru ca vreau sa cred ca sintem LIBERI.
    Scriu ca 'anonim' ca nu stiu ce-i cu URL-ul acela. Daca-mi spui cum imi scriu si adresa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vazut predica, am plans, mi-a fost rusine, pentru ca ne asemanam asa de putin cu Salvatorul si Domnul nostru. Lumea e flamanda dupa har, iar noi parem satui. Dar, pe undeva, ne-am instrainat de Har...
    Dumnezeu sa va binecuvinteze, domnilor Florin si Vladimir! Va asemanati cu Isus.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-ar placea sa imi gasesc loc printre astfel de vinovati si vinovatii...Ma gandesc ca toate lucrurile cu adevarat importante au fost facute de oameni care au avut curajul sa fie, sa gandeasca si sa faca altfel. In rest, "omul duhovnicesc poate sa judece totul si el nu poate fi judecat de nimeni" Respect si apreciere, Carmen Ciornei

    RăspundețiȘtergere
  7. Mam bucurat foarte mult de curajul fratelui Pustan,este un om extraordinar ,am inceput sa ne racim,si sa traiasca ortodoxi mai plin de har ca si noi.Traiesc intro biserica penticostala unde atata amin si plans n-a fost de nici nu mai stiu de cand .Sa nu scoatem paiul din ochiul altuia si sa lasam barna in ochii nostrii

    RăspundețiȘtergere
  8. Care dintre noi nu avem pacate fratilor ,care nu avem nici o vina ,de ce stingem Maretul Har cu prejudecati,astai iubire din Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
  9. Multa stima respect pentru tot ceie ce face fratele Pustan .Ii foarte usor sa stai pe margine si sa arunci sageti . Intrati sinceri in lupta fratilor intrecetil si apoi criticati .

    RăspundețiȘtergere
  10. Oi. Parabéns pelo excelente blog. Gostaria de lhe convidar para visitar meu blog e conhecer alguma coisa sobre o Brasil. Abração

    RăspundețiȘtergere
  11. Pace frate Florin.
    Sunt din Onesti, student in anul III la ITB.
    Mi-ar face mare placere daca am putea colabora in sensul sustinerii blogului. As vrea sa va trec la prietenii mei(blogroll), in speranta ca si dvs veti face la fel.
    Dumnezeu sa va binecuvanteze!
    https://mariuszarnescu.wordpress.com/
    marius_zarnescu87@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  12. Iarta-ne Doamne! privim la un semn dar nu suntem in stare sa vedem maretia lui Dumnezeu in Cuvantul propovaduit! mai bine am inchide ochii si sa ne deschidem inimile.Mergeti inainte, Domnul sa fie cu voi,vitejilor! cu respect si pretuire,angela

    RăspundețiȘtergere
  13. Sfarsitul predicii fratelui Pustan m-a gasit in lacrimi...de pocainta,de dor dupa Dumnezeu dar mai ales de bucurie ca si in biserica traditionala s-a auzit Cuvantul.Dupa ce mi-am sters lacrimile m-am rugat si am inceput sa inteleg ca de fapt plangem ca suntem mult mai slabi decat predecesorii nostrii si ca trebuie sa facem compromisuri cu lumea ca sa ne asculte.Bunicul meu de exemplu si-a donat casa bisericii locale si a plecat cu 4 copii spre alte meleaguri unde a ajutat o alta biserica nou infiintata langa Timisoara.In toata viata lui nu a facut nici un compromis cu nimeni.A fi statornic invataturilor Scripturii nu inseamna a fi si rigid sau ingust.Domnul Isus s-a umilit cum nici un evreu din vremea aceea nu si-a inchipuit(stand de vorba cu vamesii,pacatosii si femeile stricate) !In mod sigur pentru noi pocaitii e o umilinta sa ajungi sa-ti faci pe trup o cruce care de fapt nu e cea a lui Hristos dar daca asta e doar un pret si nu un compromis,atunci pot sa trec cu vedere gestul.

    RăspundețiȘtergere
  14. hehe ... nu stiam ca si pastorii au blog, dar e zooper tare

    de cand am vazut clipurile p youtube (cu pustan predicand intr-o biserica ordodoxa) asta e primul articol pe care-l citesc si este in apararea fratelui pustan ... felicitari frate ianovici

    vinovat nu e pustan k si-a facut cruce, vinovati suntem noi pentru ca am uitat exemplul lui Pavel care s-a facut iudeu cu iudeul si grec cu grecul
    vinovati suntem noi pentru ca in loc sa ne bucuram ca se trezesc fratzii ordocsi, noi ne poticnim intr-un semn

    Domnul sa ne dea intelepciune sa cantarim bine lucrurile

    RăspundețiȘtergere
  15. Un adevar pur absolut si mai mult de-atat nu stiu de ce se face caz dintr-o problema chiar nesemnificativa.
    Sa fim seriosi!
    Fiecare va primi rasplata personal si nu la comun. Am urmarit toata predica fratelui onorabil, daca ar fi fost atenti cei ce critica sa fi vazut cata lume si ce aprobari din partea auditoriului au fost cu privire la predica....este inadmisibil sa faci caz negativ.

    RăspundețiȘtergere
  16. Frate Florin,

    stiu ca intr-o zi vom avea o rasplata de primit cu ceea ce ne-am pregatit de-aici de pe pamant, fie ea buna, fie ea rea pentru ca Biblia spune: "Multi chemati putin alesi". Indignarea mea cu privire la acest subiect, care desigur a facut furori in randul "ingustilor"(sa-mi fie iertata expresia) din cultul nostru, ma duce cu gandul ca toti cei care fac "galerie"sunt calauziti de un alt duh si sunt prinsi intr-o capcana si aceea:a manipularilor de mase care induc in eroare oamenii si nici pe ei nu se vad ca-s prinsi.
    Tendinta de-a pacatui si-a judeca este destul de usoara si mai mult de-atat nu face decat sa ne afunde intr-o stare de lamentare spirituala. Cei drept nimeni nu zice sa afaci afirmatii, insa Biblia nu vorbeste despre a-ti face sau nu semnul crucii printr-un gest. Fratele Pustan a procedat exact precum Pavel, care zicea la un moment dat ca atunci cand mergea la greci era grec(adica se orienta oarecum in spatiu grecesc-intelegeti sensul) si cand mergea in alte parti se adapta comunitatii respective-prin asta nu vad un pacat.Isus Cristos ne cere sa fim esentiali in atitudina noastra, adica sa-L aratam pe El si sa nu fim preasfinti (precum fariseii).

    Aprobarile auditoriului (cu: "Amin,aleluia,sa ne-ajute Dumnezeu etc.)din biserica unde fratele Pustan a predicat erau ca-ntr-o biserica neoprotestanta- E Uimitor!!!
    La noi lumea nu mai zice un Amin-asa cum ne-ati invatat in bserica sa zicem, ne este cumva, cum sa zic, teama, rusine, sa nu cumva sa ne faca vre-unul observatii. Cred ca pentru biserica ortodoxa astazi fratele Pustan este "declarat" un sfant, insa sunt si multi care stau pe margine si critica ("har Domnului"-in sens distructiv) fara sa se puna in situatia fratelui predicator.
    Gandul ca toti pacatuim, zicem noi, este normal, insa cand pacatuiesti in sens distructiv si te afisezi numai e pacat?
    Doamne mare esti si interesanta este calea celor ce s-au ratacit prin Scriptura si o talmacesc precum fariseii si carturarii din vremea Domnului ISUS. Va urez celor ce-L predicati pe adevaratul Dumnezeu in bisericile ortodoxe, fie ele si de alta coloratura, sa va intareasca numai El si sa va de-a calauzirea necesara pentru a se intoarce oamenii la adevarata ORTODOXIE.(dreapta credinta)
    DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru acest gest, de “a-si face cruce”, pe care l-a facut Evanghelistul Pustan, nu trebuie sa fie judecat si condamnat de nimeni la moarte (si mai ales de ofiterii de securitate care conduc Cultul Penticostal!), cum doresc unii in alte site-uri !!

    Nu stiu precis daca Evanghelistul Vladimir Pustan este primul pastor penticostal care predica intr-o biserica ortodoxa, dar sunt sigur ca nu va fi ultimul. Vor mai urma si altii! Problema este ca sa fie invitati!

    Si Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, in urma cu aproape un an a socat lumea ortodoxa dupa ce s-a impartasit la o slujba greco-catolica. Si i s-a intamplat ceva? L-a schimbat din functie Sinodul BOR ? Nicidecum!
    Nici Episcopul greco-catolic al Oradei, Preasfintitul Parinte Sofronie, nu a fost sanctionat pentru ca tot in cursul anului trecut, la Boboteaza, a oficiat slujba religioasa de sfintire a crucii ce a fost aruncata in apa Crisului Repede, impreuna cu episcopul ortodox PS Virgil Bercea.

    Procesul de ecumenizare este inceput de mult timp, dar unii cu priviri inguste se sesizeaza doar dupa ce este pierdut meciul, si atunci arunca vina pe arbitru care a fost partinitor cu cei care l-au castigat!

    Vladimir Pustan, impreuna cu Laurentiu Balcan si alti 37 de pastori penticostali, au adresat o Scrisoare deschisa conducerii Cultului Penticostal din Romania, in data de 14.11.2007. In urma acestei scrisori s-au intamplat multe, unii dinte pastori chiar au renuntat la functie, iar altii, pentru a nu ramane fara slujba pe o criza financiara usturatoare ca aceasta, au semnat pe mai departe (unii pentru prima data) pactul cu DIAVOLUL!!

    Daca Evanghelistul Vladimir Pustan nu va fi sanctionat, cum cer unii acest lucru, atunci el a inceput aceasta „evanghelizare in cultul ortodox” cu acordul lui PAVEL RIVIS TIPEI, care are drept de „VETO” cand se ia o decizie importanta de sanctionare ca aceasta. S-ar putea ca fratele Pustan sa fie observat ca bisericile penticostale/conducatorii cultului penticostal sunt deranjati de predicile lui, si atunci a ales sa faca acest lucru.

    Este foarte urat lucru pe care il fac oamenii, mai ales in ceea ce priveste problema credintei/religiei, certandu-se intre ei ca si simpatizantii partidelor politice, cat si suporterii echipelor de fotbal, fara a observa ca ei sunt manipulati/impinsi de la spate de o forta pe care nu au cum sa o vada, deoarece le sunt luate mintile.

    La fel cum s-a format Alianta Evanghelica din Romania, credeti ca nu se poate forma si Alianta Crestina? mai ales caci Cultul Penticostal si-a adaugat la titlu si cuvantul „Crestin”!

    Cum conducatorii partidelor se cunosc si comunica foarte bine intre ei, tot asa se intampla si cu cei care conduc Cultele din Romania, dar putin mai in secret. De la cine primesc salariile conducatorii cultelor? Nu de la bugetul statului/mana politicienilor!

    Ce puteti spune despre ECUMENISMUL pe care l-a practicat si inca il mai practica COROBAN TITUS, in bisericile penticostale din regiunea Caransebesului, fara ca cei mai multi din turma lui sa-si dea seama ?

    In urma cu trei ani, episcopul luteran MARIUS LEONTIUC, dupa ce a donat suma de 40 milioane de lei vechi, tinerilor din Biserica lui Coroban pentru a face o excursie in tara, a primit acceptul sa tina predici in biserica penticostala din Caransebes si imprejurimi. In alte biserici, acest episcop a oficiat actul de “Cina”, actul de “Binecuvantare a copiilor”, actul de “Inmormantare”. Care ar fi reactia dumneavoastra cand ati vedea ca cineva imbracat cu o haina neagra lunga se scoala la amvonul bisericii si incepe sa predice, iar din cand in cand o mai deschide la piept pentru a-si arate cruciulita atarnata de gat!

    Pe langa acest episcop, bisericile penticostale mai sunt vizitate de foarte multi americani puri, acceptati de Coroban Titus in schimbul a unor sume de dolari, fara a stii cineva din auditoriu cu ce se ocupa ei in America!

    Impotriva acestui Coroban, conducerea cultului nu a luat nici o masura! Sa fie cineva mai sfant decat el in Cultul Penticostal? Ma indoiesc. Si-atunci de ce sa ne certam intre noi? Singurul lucru cu care ne putem opune este acesta: sa nu le mai dam bani, deoarece stim cu totii ca ei tot ce fac in biserici fac numai pentru bani, si se stie destul de bine ca “pastorul platit fuge, pentruca este platit si nu-i pasa de oi”, IOAN 8:13.

    Sunt multe lucruri mult mai importante de rezolvat in Cultul Penticostal decat lucrul acesta. Sunt alti pastori penticostali care fac lucruri mult mai murdare/urate in Cultul Penticostal, dar nu le poate zice nimeni din cult nimic, pentru ca sunt tinuti in brate de catre presedintele cultului, Pavel Rivis Tipei!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Matei 13:57. Noi(pocaitii) ne poticnim in nimicuri si ceilalti sorb cuvintele lui Dumnezeu. Consideram ca avem prioritate doar pentru ca suntem neoprotestanti si pe ceilalti ii socotim, oarecum, spurcati exact cum erau socotite neamurile de catre evrei, dar Dumnezeu ii spune lui Petru in Fapte 10:15: "Ce a curatit Dumnezeu, sa nu numesti spurcat." Ortodoxilor, cei pe care ii consideram ca fiind din lume, nu le-a fost rusine sa invite un penticostal sa le predice evanghelia,nici nu le-a fost rusine sa se smereasca si sa planga inaintea lui Dumnezeu. Ei au asteptat sa le vorbesca Dumnezeu, fiind convinsi ca le vorbeste un om al lui Dumnezeu, si Dumnezeu le-a vorbit. Cati nu au fost atinsi de mesajul acela? Cati sunt convinsi ca nu e venit de la Dumnezeu? Cati ne-am dat seama cat de pacatosi suntem si ne-a fost rusine de noi? Cand iti vorbeste Dumnezeu iti vezi micimea si te smeresti inaintea Lui asemeni gigantilor spirituali Isaia(Isaia 6:5), Iov (42:5), Ezechiel (Ezechiel 1:28, 2:1,2), Daniel (Daniel 10:7-10). La cati nu le-a fost rusine de noi cand am auzit cuvintele rsotite de Dumnezeu prin fratele Pustan? Cati nu am plans ascultand mesajul acesta si nu ne-a venit sa ne aruncam cu fata la pamant inaintea Domnului? Cati nu am luat hotararea sa ne pocaim in sac si cenusa? La cati nu ni s-a facut dor de Dumnezeu? Daca este cineva care n-a simtit nici macar unul din aceste lucruri, sa se cerceteze pt. ca am certitudinea ca problema nu e cu fratele Pustan ci problema e la el. Sa nu ne impiedicam in tot felul de nimicuri ci sa ne despietrim inima si sa cautam chipul Lui Hristos care este in copiii lui Dumnezeu. Incolo, fratilor, fiti sanatosi, desavarsiti-va, imbarbatati-va, fiti cu un cuget, traiti in pace, si Dumnezeul dragostei si al pacii va fi cu voi. (2Cor. 13:11)
    Romani 10:9-13

    RăspundețiȘtergere
  19. o femeie vrea sa incheie legamant cu Domnul in apa...deci sa treaca de la ortodocsi la penticostali numai ca nu vrea sa se lase de obiceiul de a-si face cruce.ea zice ca nu poate fara...ca asa o imbatranit....fratii nu vreau sa-i dea botezul din cauza asta...eu am fost plecat o vreme si nu stiu ce s-a mai intamplat ..dar daca am avut cumva idei preconcepute acum vad lucrurile altfel...Domnul sa-l binecuvinteze pe fratele Vladimir si pe dumneavoastra frate Florin...si pe toi fratii care se afla in slujba si ca la nevoie asa ca pavel in Antiohia care predica de zeul fara nume...sa fim si noi gata sa servim pe Dumnezeu oriunde....marcel din Bistrita

    RăspundețiȘtergere
  20. pace
    am sa va spun si eu un ceva privitor la acest lucru:am 22 de ani si in toti acesti putini ani nu am prea auzit ca un pastor neoprotestant sa predice intr-o biserica ortodoxa sau catolica!Primul de care am auzit a fost fratele Vladimir!Stiti care e lucrul cel mai interesant:el este primul care a reusit sa "Traga una si sa zgandareasca pe Satan din locul lui bine pozitionat".Refularea lui Satan a fost prin"fratii care nu fac nimic"si aici mi-am adus aminte de o predica a fratelui Vladimir care ii descria pe cei ce stiu sa strige doar netz sau out-si am vazut ca e perfect reala!
    dar nu conteaza:voi cei care mai puteti loviti puternic in satan in orice loc s-ar afla el:o sa se revolte ,evident dar Victoria se castiga lovind!
    Mult har voua!

    RăspundețiȘtergere
  21. AM CITIT PRINTRE LACRIMI RINDURILE DE MAI SUS.
    MA BUCUR DE CE VAD IL IUBESC PE DUMNEZEU .L-AM URMARIT PE FRATELE PUSTAN DIN PAGINA IN PAGINA IL ASCULT DEMULT SI E ACELASI IN ORICE SITUATIE. ASA AM AJUNS AICI. CINEVA SPUNEA 90 % SUNT REGULILE NOASTRE SI 10% SUNT A LUI DUMNEZEU NU ODATA CELE 90 MULTE SI GRELE NU MAI LASA LOC CELOR 10 BINECUVINTATE CARE ADUC PACE BUCURIE DRAGOSTE
    DE ACEEA SUNTEM TRISTI SI ADORMITI
    DUMNEZEU SA BINECUVINTEZE PE FRATELE PUSTAN SI PE TOTI ACEI CE IL IUBESC PE DUMNEZEU SINCER INDIFERENT DE PAREREA OAMNENILOR, MULTUMESC FRATE IANOVICI DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE

    RăspundețiȘtergere
  22. ma bucur pentru intelegerea unora dintre fratii,fratele Vladimir ca di Florin sunt niste copii ai lui Dumnezeu cu devarat,,,,DOMNUL SA-I INBRACE CU PUTERE...AMIN...Magda

    RăspundețiȘtergere
  23. Deci daca nu sunt de acord cu V Pustan si cu F Ianovici sunt de la satana...curioasa opinie penticostala...
    Maine-poimaine vine un alt pastor tot asa de inflacarat si se inchina la maica domnului si iarasi s-a facut grec cu grecul si iudeu cu iudeul ca sa-l castige la o credinta a lui proprie
    (Sunt total impotriva lui V Pustan mai bine zis a gestului facut,vom trai si vom vedea
    sunt curios daca acest post va trece de administrator)

    RăspundețiȘtergere
  24. Am asteptat sa vad daca dai ok pentru postarile negative nu indecente ci acelora care nu sunt de acord cu tine
    Cu parere de rau am vazut ca nu dai
    Am ajuns la o cocluzie veche de cand lumea:vorbesti frumos si te porti urat
    Nu te nelinisti prea tare ca nu esti singurul...
    Boala veche si dupa cum se vede de tratat greu
    Cu bine, te-as fi iubit...

    RăspundețiȘtergere
  25. Vrei sa ma faci sa-mi schimb parerea despre tine? Desi sunt un nimeni, te-am trecut din nou printre cei buni, imi place sa cred ca esti unul din fratii mei...oricum,multumesc de reactie

    RăspundețiȘtergere
  26. uite ca a trecut postul tau de administrator, ai castigat ceva zxcv???
    nu da cu pietre in nimeni, nu cred ca tu esti mai bun...ce ai facut tu pentru fratii nostri ortodocsi??
    toata consideratia pentru fr Pustan!!

    RăspundețiȘtergere
  27. vladimir e vinovat.vinovat de incálcarea poruncii a ?...sá nu-ti faci cruce.adevárul e cá si eu má crucesc citeodatá....salutári din valencia

    RăspundețiȘtergere
  28. Da, am castigat;printre atatea laude si osanale aduse unui gest doar pentru ca este primul, trebuie sa fie si cineva care sa arate si cealalta fata a lucrurilor.Dar spune-mi ce a castigat Pustan prin gestul sau? a fost careva din acea audienta care sa se pocaiasca , sa ceara botezul si sa se intoarca la Dumnezeu? A cerut V Pustan la sfarsitul predici sale sa vina in fata cine vrea sa-si predea viata Domnului? S-au acolo erau toti pocaiti,erau toti botezati? A fost o evanghelizare printre necredinciosi sau o predica adresata credinciosilor? care4 credinciosi? care reduc cu buna stiinta suveranitatea Domnului Isus Hristos punand tot felul de sfinti si sfinte pe acelasi plan cu Marele Rascumparator?

    RăspundețiȘtergere
  29. Cand am vazut ca si-a facut cruce in biserica ordodoxa l-am iubit mai mult,si imi place sa cred ca doar simplul lui gest m-a facut sa cresc spiritual si sa doresc sa ma pocaiesc mai departe. Frate Pustan!!!sa stiti ca sunt multe buruieni in lume si mai ales in biserici,dar mai sunt si oameni care stiu sa aprecieze valoarea unui om care de aici de pe pamant apartine Lui D-zeu.Cei care judeca nu apartin Lui.Cu respect si pretuire,CaMi Pescaru

    RăspundețiȘtergere
  30. Pt. zxcv:-CE MIC ESTI PITICULE...Cat de mica si intunecata e mintea ta...cat de mica iti e credinta...n-ai reusit inca sa-ti faci rost de o inima noua,de carne...nu esti decat reversul evanghelic(?!) inchistat al prigonitorilor ortodocsi si catolici.Pe cand inchizitia??? Tu esti drac in blana de ...

    RăspundețiȘtergere
  31. Frate Florin,
    luati-o va rog ca o simpla rugaminte. Scrieti cu spatiu dupa punct (.), astfel citirea este cel putin mai usoara.

    RăspundețiȘtergere
  32. slava lui isus pt asa slujitori ca fr pustan si ianovici

    RăspundețiȘtergere
  33. pentru Anonimus
    Asa crezi tu ca ma aduci pe calea cea buna? cantand osanale cui nu trebuie? numai opinia ta e cea mai buna,numai tu detii adevarul absolut, numai tu esti cel mai credincios,etc
    Multumesc pentru invective.Oare unde le-ai invatat?

    RăspundețiȘtergere
  34. Fara DRAGOSTE...trist!

    un frate (Fratele Pustan) care scrie in public ce gandeste despre alt frate in loc sa-i spuna lucrul acesta in fata....Nu-l cunosc pe fratele Pustan, dar am citit scrisoarea lui catre fratele I.T. si ceea ce am citit M-A DURUT pe mine. Mai mult nu imi trebuie sa stiu. Unde nu e DRAGOSTE...NIMIC nu este! Fie credinta cat de mare!

    RăspundețiȘtergere