luni, 13 aprilie 2009

Nu inţeleg!

27 martie 2009!
Împreuna cu OSCER(Organizaţia studenţilor creştini evanghelici din Romania) am organizat la Casa de Cultură din Suceava o seară de mesaj şi muzică creştină.Pentru tineri.În special pentru studenţi.Cu scopul ca studenţii să ia contact cu alternativa de viaţă creştinî.Sala a fost arhiplină.Au stat tinerii în picioare.La ora 16,30 tinerii au început să ocupe sala.La ora 18.00 a fost ocupată la refuz.Am fost la sală cu două ore mai devreme.Să vorbim.Să ne rugăm.Am sunat la conducerea Comunităţii Penticostale.I-am salutat.Am sunat la pastorii din zonă.M-au salutat.La ora 18.00 nici unul nu a fost prezent în sală.Nu a participat vreun pastor.Unii au motivat că au alte activităţi, alţii nu au răspuns în nici un fel.Daniel Grigoriciuc, şeful postului de radio a deschis seara cu o rugaciune.(îl iubesc pe omul acesta)Am fost la costum.Îmbrăcat corect.Am anunţat conducerea din Comunitate.Oridecâte ori am fost sunat ca jurist pentru o problemă am raspuns si am slujit.Sunt din Moldova.Nu glumesc atunci când predic. Au cântat grupuri din bisericile locale.Nu au fost tobe.Organizaţia studenţească are susţinerea conducerii.Tinerii sunt din bisericile locale.Multe suflete au îngenuncheat cu lacrimi.S-au întors suflete la Dumnezeu.Sunt pastor.Evenimentul a fost mediatizat pe canale media creştine.S-au distribuit peste o mie de invitaţii personale.
Si totuşi…nici un pastor!.Să încurajeze proprii lor tineri care au făcut un efort extraordinar.Să se apropie de sufletele care plângeau şi aţteptau îndrumare sprituală.Nici în ziua de azi nu m-a sunat vreun pastor din zonă.Am fost în majoritatea bisericilor din zonă la evanghelizare.Îmi preţuiesc colegii.Iubesc Moldova.Sunt moldovean.Nu am barba.Mesajul e înregistrat şi poate fi cântărit, judecat, analizat!
Mă aşteptam ca la un eveniment unde au fost prezenţi studenţi şi cadre didactice universitare să fie prezenţi pastorii.Responsabilul departamentului de tineret.Să se simtă susţinerea şi încurajarea slujitorilor.Paradoxal sau nu, titlul conferintei a fost:”Ecce Homo!”Voi înţelegeţi ceva?

14 comentarii:

  1. poate au auzit ca jucati fotbal...:)) Oricum,va pot da o referinta biblica pt cand mergeti la dansii la Sfanta Adunare(asta daca va cheama ) ,asa , ca idee....Coloseni 2 : 18-23 . Poate o sa inceapa lumea sa-l inteleaga pe Hristos in toata splendoarea si frumusetea Lui si sa nu ne mai chinuim ca atunci cand stam inaintea oamenilor sa fim "Îmbrăcati corect",sa "Nu avem barba",s.a. Cu multa dragoste, Radu

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei din zona cred inteleg fosrte bine fenomenul desi nu este explicabil.Sunt multe de spus insa nu-i locul aici.
    David

    RăspundețiȘtergere
  3. Frate Florin, poate v-au considerat foarte competent si au crezut ca nu este nevoie sa vina si ei. S-au gandit ca astfel au timp sa rezolve alte probleme si dumneavoastra veti pastori tinerii lor. Sau ceva asemanator cu Matei 22.
    Domnul stie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frate Domnul Isus ,se ruga singur in gradina iar ucenici au adormit .De ce ti se pare nefiresc ,sa treci prin ce a trecut Domnul isus ,daca vrei sa faci voia tatalui din ceruri.Nu ai nevoie de sustinatori morali in ceia ce faci ,o faci bine .Daca ai avae lipsuri in ce ai face domnul tiar trimite oameni care sa te incuraje.Domnul isus de cate ori a fost singur. Nu sa suparat si nici nu a fost dezamagit. Gandestete la el in tot ce faci si vei intelege ,iar apoi vei avea raspuns.pace

    RăspundețiȘtergere
  5. aveti perfecta dreptate...nici eu nu inteleg acest fenomen, poate e din cauza mediocritatii, nu generalizez

    RăspundețiȘtergere
  6. Hristos a inviat ! Sunt un tanar de 19 ani si traiesc intr-o familie de penticostali. De mic am fost invatat toate cele bune si frumoase si am trait ca atare. La varsta de 17 ani am avut nasterea din nou si Dumnezeu a lucrat foarte mult in viata mea. Problema mea e data de proverbe 22.1 ,partea b , care ma macina :) stiu ca nu-s probleme "majore",dar sunt lucrurile care imi dau mie mare avant :) De vara trecuta a aparut o fata,care parea sa fie "potrivita" si la inceput totul a fost bine. Problema a fost ca ea era o fata "smechera" si m-a indepartat de Hristos subtil. Nu am facut prostii ,nu am ajuns foarte departe in relatie,dar eu am pus foarte multa pasiune si iubire,si a fost suficient cat sa ma macine pe dinauntru in momentul in care ea o inceput o relatie si cu alt baiat si apoi a mers cu el .Relatia mea cu ea a durat pe toata perioada verii. Pot sa zic ca am suferit,insa nu am apucat sa "jelesc" bine ca a aparut o alta fata. O fata deosebita cu o purtare aleasa,insa am avut o lucrare tare ciudata. Am inceput sa vb cu fata,si la un moment dat ea a dat inapoi. Am avut printr-un vas o lucrare cum ca o roata neagra a fost pusa pe un drum alb,si doua maini albe au inceput sa o rostogoleasca,dar la un moment dat roata s-a oprit si a dat inapoi (exact reactia fetei). Fata,din punctul meu de vedere e o sfanta,in ideea ca niciodata nu m-am gandit ca poate fi ea roata neagra.(daca cumva aveti vreo talmacire mai buna la vedenie,o alta posibilitate,as vrea sa stiu). Multe alte lucrari ,prin vase incercate,imi spuneau ca treaba e pozitiva si e de la Domnul,insa in realitate relatia s-a racit intre noi ,dar inima mea a ramas lovita.Mi-am impus cu toata puterea la nivelul mintii sa las la o parte gandurile astea si sa imi vad inainte de drum dar inima e foarte greu de urnit. A ramas aproape,si orice privire indreptata asupra fetei imi da aripi pe care as vrea sa le tai . Am incercat sa nu mai vb cu ea deloc,dar o simpla privire imi zdruncina toata munca. Aseara am luat o hotarare. Sa caut mai intai imparatia si neprihanirea dar la o gandire mai serioasa a aparut intrebarea : Cum ? Cum fac asta ? Nu-mi aduc aminte sa fii avut nici un fel de problema in perioada nasterii din nou,pana a aparut prima fata . Tot ce-mi aduc aminte e ca mergeam aproape in fiecare seara la rugaciune cu foarte multa pofta,insa alte chestii nu-mi aduc aminte. Acuma ,mi se pare un lucru facut mecanic. Am adeseori seri in care plang cu amar pt o rezolvare a inimii mele,a starii mele dar inca nu am capatat alinul. Vreau sa caut imparatia si neprihanirea,si nu stiu ce as putea face.Un program mai ordonat ? Petrecerea tot timpului si a fiecarei seri la cercuri de rugaciune ? Toata ziua citit si rugat ? Ce inseamna sa caut imparatia si neprihanirea ? ( mesajul as prefera sa nu il postati dar era singurul loc in care puteam sa va scriu. daca aveti vreun raspuns,il astept pe adresa de e-mail : radu_trufyn@yahoo.com . va multumesc )

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, inteleg perfect, desi mi-as da toata viata sa spun ca nu pricep. M-a costat mult prea mult sa inteleg. Respect pentru dvs.
    (O sa imi apara postul ca anonim, pentru ca am incrcat sa introduc adresa de mail dar se pare ca gresesc ceva. Am facut aceasta precizare pentru ca atunci cand am ceva de spus o spun sub numele personal)

    RăspundețiȘtergere
  8. Frate Ianovici, apreciez foarte mult munca depusa de dvs. Ati fi dispus (daca aveti timp in agenda) ca in toamna sa veniti si la Craiova, pentru o conferinta de tineret? E nevoie de dvs si aici, in Sud-ul tarii unde este totul foarte arid spiritual. Ganditi-va la oferta. Domnul sa va intareasca si sa va binecuvinteze in lucrarea de slujire!

    RăspundețiȘtergere
  9. As vrea sa stiu cine aproba pe un blog mesajele ,proprietarul sau altcineva ,si daca persoana a cui ii blogul vede toate mesajele.

    RăspundețiȘtergere
  10. Păstorilor locali nu le place să fie „vioara #2”. De-aia n-au participat! Spot-light-ul era pe tine, şi ei nu suportă asta! „Treaba lui” Să se descurce singur!”

    În plus, mulţi dintre păstorii români, chiar şi cei mai tineri, nu înţeleg... tinerii. Nu le simt pulsul, preferinţele, dorinţele. Nu pot răspunde la întrebările lor. De aceea preferă „calmul” programelor regizate din biserici, programelor în care nu se aşteaptă nimic extraordinar. Aşa că nu-i de mirare că tinerii lipsesc din multe biserici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu sunt moldoveanca de la Falticeni.Ceva a fost acolo si a lasat loc la multe interpretari cred, dar nu-i mai bine sa iertam?
    Multa binecuvantare va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Vă înţeleg PERFECT şi mă doare când aud astfel de lucruri, deşi eu nu sunt penticostal, simt cu dvs durerea şi întristarea pe care le aveţi în inimă ! Sugestia mea ar fi (sper k nu vă supăraţi că sunt foarte sincer) că este bine ca asemenea aspecte neplăcute să NU le mai faceţi PUBLICE pe blog, pentru că aduc un prejudiciu GRAV de imagine Bisericii Penticostale şi nu numai ei, ci chiar asupra lumii creştine neoprotestante şi MAI ALES Numelui Sfânt al lui Dumnezeu ! Transmiteţi această durere şi dezamăgire a inimii dvs CONDUCERII SUPERIOARE a Bisericii Penticostale, dar faceţi acest lucru pe un canal PRIVAT de comunicare, nu pe unul public ! Asta este părerea mea sinceră, că Internetul NU TREBUIE să fie un loc în care Ortodocşii, Catolicii şi ateii să râdă în hohote şi să observe TOATE deficienţele, neînţelegerile şi rufele murdare ale credincioşilor penticostali (eu sunt evanghelic, aşa cum v-am spus) ! Hai să nu mai dăm ocazia oamenilor FĂRĂ Hristos şi FĂRĂ Dumnezeu să-şi bată joc şi să râdă sau să se bucure că "ia uite ce-i la ăia, ia uite cum NU se-nţeleg, ia uite cum n-au fost în stare ditamai pastorii Bisericii să-şi mişte fundurile comode şi să vină MĂCAR UNUL DINTRE EI la acest eveniment important !
    Fiţi binecuvântat, frate pastor şi nu uitaţi : FIGHT ALWAYS AGAINST THE EVIL !
    Cu drag, Tomisthecat !

    RăspundețiȘtergere
  13. SITOTUSI O CAUZA TREBUIE SA FIE NU CEA INSINUATA DE NESIMTIRE
    AM MAI VAZUT ACEST FENOMEN IN TARA CAND VIN FRATI DIN ALTE LOCALITATI SA EVANGHELIZEZE FARA SA VORBEASCA CU CONDUCEREA BISERICII LOCALE,ACESTEIA I SE TRIMITE DOAR O INVITATIE

    RăspundețiȘtergere