luni, 23 martie 2009

Teofanii! Nu ne duce pe noi in ispita!

O femeie pocaita din Arad se intorcea seara de la lucru din Timisoara (distanta este de 40km) cand observa un batranel care facea semn sa fie luat la ocazie. Femeia s-a gandit in sinea ei ca este prea tarziu sa iei un necunoscut in masina mai ales ca era singura. A trecut mai departe insa un glas launtric nu-i datea pace si-o indemna sa se intoarca sa-l ia cu masina si pe acel batranel. Glasul devenise tot mai insistent asa ca femeia s-a intors si l-a luat in masina. Batranelul s-a asezat pe bancheta din spate si au pornit spre Arad. La un moment dat batranelul a spus „Domnul este aproape!” Sora, a suflat usurata si s-a intors sa-l salute bucuroasa pe „fratele pocait” dar cand s-a intors, persoana misterioasa disparuse. Speriata, naucita de disparitia inexplicabila a batranelului femeia pierde pentru o clipa atentia la volan, fapt observat de o echipa de politisti din departare care opresc femeia pentru cercetare. Politisti au crezut ca este beata la volan si au cerut explicatii. Femeia le-a explicat toate cele intamplate la care politistii raspund:” Doamna, dvs sunteti a treia persoana pe ziua de astazi care imi spune acelasi lucru!”

Aparitii din acestea au fost semnalate mai intai in SUA.Mai nou si pe la noi.Este sau nu adevarat?Nu stiu...!Ma doare insa faptul ca sentimentalismul religios castiga teren.Niciodata sufletul nu va fi pregatit pentru intalnirea cu Mirele daca doar stimulii afectivi ne determina conduita.Realitatea crucii lui Hrisos trebuie sa tina sufletul incordat pentru cer!Pregatit pentru sarbatoarea sarbatorilor!"La inceput a fost Cuvantul...".Iata ce trebuie sa ne tina treji.Atata caz pe teofanii...!Inca o lacrimi strivita intre gene ca mai apoi sa uitam, prinsi de vartejul preocuparilor telurice.Iarta-ne Doamne!
Sa citim din biblie.Va garantez ca vor roi ingerii in jur.Iar sufletul va fi mai puternic si pregatit.Nu stiu daca teofaniile te conduc la rugaciune.Mai degraba aduc samanta de vorba.Dar Cuvantul Lui Dumnezeu pleaca sufletul spre cugetare si rugaciune!Citeste, cugeta si roaga-te!Si nu vei fi dus in ispita!

4 comentarii:

  1. Cel mai bine ar fi ca ,daca am afla ca Domnu vine maine,sa traim la fel cum am trait si ieri....asta insemneaza ca fiecare zi in parte sa o traim dedicati 100 %,iar lucrurile astea ,teofanii,ar trebuii sa ne produca un zambet pe coltul gurii si sa spunem toti Maranata,nu sa provoace nici un fel de frica ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnul sa ne-ajute! sa ardem pentru el!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fooooarte bun raspuns. Isus Hristos, Realitatea Crucii, si Cuvantul! Aici e totul, celelalte sunt detalii.
    P.S. Daca ati putea sa scrieti mai des frate Florin?...

    RăspundețiȘtergere
  4. si care e problema cu sentimentalismul? din cate stiu, va simtiti bine si cand audienta rade, la glumele dvs, cam nereusite, si cand plange--- asta inseamna sentiment. problema e ca, poate ati cazut in prea mult rational, incat sa nu puteti vedea impactul unei astfel de teofanii, nici macar pentru politisti, sa nu mai spun impactul pentru acea femeie care, poate va lua mai in serios adevarul revenirii. ramaneti pe langa fratele Pustan, poate veti avea ocazia sa va pocaiti!

    RăspundețiȘtergere