marți, 30 martie 2010

Saptamana Patimilor - Marti

Cu o funie impletita i-a batut pe negustorii de animale si pe zarafi. Acum negustorii de vorbe, camatarii Legii, samsarii adevarului se apropiau maniosi. Cu o funie impletita in sapte ii astepta Isus. Sapte vai-uri, sapte sentinte. Pe unii trebuie sa ii bati ca sa ii pui pe fuga, pe altii ca sa ii opresti din umbletele lor mandre.

Vai de voi pazitori ai Portii! Cine v-a dat voua aceasta slujba? Voi nu paziti ci nimiciti Poarta lui Dumnezeu. Nici voi nu intrati si nici pe altii nu-i lasati! Nu mai stati la poarta, mergeti pana la capatul pamantului. Doar asa veti gasi intrarea.

Vai de voi activisti religiosi! Ca voi inconjurati marea si pamantul sa va faceti un tovaras. Tovaras cu voi, cu ideile voastre, cu doctrina voastra. Nu cu Dumnezeu. Nu tovaras cu cerul, ci cu pamantul. Voi iubiti statistica, afisati trofee, dar nu iubiti adevarul!

Vai de voi evazionisti religiosi! Voi sunteti avocati platiti in a gasi inginerii si chichite care sa fenteze adevarul. Voi jurati pe Templu, pe altar, pe cer fara sa va impliniti promisiunea. Ca doar nu ati jurat pe aurul sau jertfa dinlauntru. Dati gogosile cu glazura, pudrati-le cu zaharul Torei rasucite, dar tot gogosi vindeti!

Vai de voi calauze oarbe! Ce matematica ciudata aveti voi. Strecurati vinul prin panza si il beti cu dintii stransi, de teama sa nu se strecoare vreun tantar, care v-ar face necurat. Dar rautatea, lipsa iubirii pentru aproapele vostru, e camila pe care o inghititi zilnic. De s-ar arde calculatoarele voastre, prin care Imi tineti socoteala cat va datorez Eu voua! Va chem la o matematica noua: dati zeciuala din lucrurile dinlauntru, ca sa nu va mai argumentati prin lucruri sau sa va justificati prin lipsa lor.

Vai de voi, cei curat murdari! Voi straluciti in vorbe evlavioase, aveti filacterii luni, mergeti grav, pasiti incet, dar pe dinlauntru sunteti hoti si pofticiosi la rele. Comercianti desavarsiti, ce ati inventat staniolul cu care inveliti drojdia. Vai de voi si vai de cei ce cumpara doar etichete. Voi, acani ai acestor vremuri, ce bagati gunoiul sub covor, in ziua de curatenie.

Vai de cei varuiti! Vai de voi fariseilor ce va imbracati in haine albe. Voi marcati cu var mormintele ca sa nu va atingeti de ele, dar purtati mormantul in voi. Sunteti niste morti care arata bine! Atat de morti ca nici nu mai mirositi. Oricine slujeste din goliciune spirituala este un zombi religios.

Vai de voi, decoratori ai minciunii! Voi ziditi mormintele proorocilor si ucideti oamenii in numele Legii! Decorati mormintele proorocilor si ucideti adevarul proorociilor! Va inchinati cu flori la inmormantarea lor, dar le-ati strecurat otrava in apa, in timpul vietii. Ati facut din construirea de morminte, o industrie de pe urma careia va merge bine. Traiti bine de pe urma cimitirelor.

Prieteni!

Hotii fura bunurile pieritoare, ucigasii omoara trupurile pieritoare! Dar fatarnicul murdareste cuvintele Adevarului, fura fagaduintele vesniciei, ucide suflete.

E marti! E ziua cand funia Adevarului loveste de sapte ori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu